Sandra Pranger

Iedereen heeft twee levens.

Het tweede begint wanneer je beseft dat je maar één leven hebt.

Ik ben Sandra Pranger

Geboren in 1977, getrouwd met Eric en moeder van een zoon en een dochter.
Als kind droomde ik er al van om “zuster” te worden, het leek me geweldig om zieke mensen beter te kunnen maken.
Vanuit die wens heb ik 22 jaar met veel plezier als verpleegkundige in de verstandelijk gehandicapten zorg gewerkt totdat ik in 2013 zelf ernstig ziek werd.
Artsen hadden geen verklaring, onderzoeken wezen niets uit. Zenuwpijnen in mijn hele lichaam die steeds intenser werden. Inmiddels was ik bed en bank gebonden en afhankelijk van zorg. De laatste oplossing die aangereikt werd was nogmaals (voor de derde keer) een revalidatie traject. Leren omgaan met deze pijn was na jaren geen optie meer voor mij. Dit was geen menswaardig leven. We spraken over levenseinde. Exact in de week dat er geen uitzicht meer leek te zijn bleek uit bloedonderzoek dat ik de ziekte van Lyme had (chronische variant).
En zo belandde ik na jaren van bezoeken aan reguliere artsen in 2015 in de hoek van alternatieve zorg. Ik bezocht zowat alle alternatieve (Lyme) therapeuten, behandelaren en complementaire artsen.
Mijn pijnen werden dragelijker maar nog steeds was ik volledig afhankelijk van zorg.
Diep van binnen vroeg ik me vaak af waarom het zo kon zijn dat mij dit trof.
Niet uit wrok of zelfmedelijden maar uit een diep gevoel dat me dit niet zomaar overkwam. Ergens in mij zat altijd een stemmetje wat zei “ik kom hier veel sterker uit”, maar hoe?
Mijn behandelend therapeut stelde mij een coaching sessie voor.
Ik weet nog dat ik dacht, coaching? Nou liever niet!
Zowel regulier als alternatief had ik al vele wegen bewandeld en zo goed als alle beschikbare behandelingen en therapieën gevolgd.
En toch voelde het ditmaal anders en vanuit dat gevoel zei ik JA.
Tijdens deze coaching werd me volledig duidelijk waarom ik ziek was en ziek bleef.
Ziekte ontstaat nooit zomaar en is altijd het gevolg van. Niet de oorzaak.
Ziekte ontstaat als gevolg van onbewust opgeslagen trauma(s) en overtuigingen.
Delen van onszelf waar we geen weet van hebben, delen waar we al lang geen contact meer mee gemaakt hebben totdat ons lichaam ons erop attent maakt door signalen te geven.
Signalen in de vorm van je niet gelukkig voelen, energie verlies, burn-out, lichamelijke klachten of in mijn geval zelfs chronische ziekte.
En zo werd door contact te maken met mijn onderbewustzijn binnen twee uur duidelijk wat er ten grondslag lag aan mijn ziek worden en ziek blijven.
De oorzaken van het ontstaan van mijn ziekte werden daarna weggenomen waarna binnen 4 maanden herstel intrad.
Het was geen toeval dat exact op dat moment deze unieke coach methode voor het eerst onderwezen zou worden in Nederland.
Deze opleiding wilde ik volgen. Deze methode die voor mij het verschil maakte tussen leven en dood, tussen overleven of voluit leven. Dat is wat ik uit wil dragen.
Inmiddels hebben zowel mijn man Eric als ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen onze praktijk maar ook binnen het bedrijfsleven.
Daarnaast zijn we onszelf blijven ontwikkelen.
We hebben naast de Holistic Health Coach opleiding vele verdiepende en verbredende opleidingen, workshops en trainingen doorlopen.
Al deze elementen zijn we samen gaan voegen tot een uniek coach aanbod.
De passie die ik als kind voelde om mensen te helpen genezen kreeg een veel diepere betekenis. Mijn ziekte werd mijn grootste geschenk.
Ik mocht aan den lijve ervaren hoe intelligent het lichaam is. Hoe het DNA en cel geheugen opgebouwd zijn, hoe je jezelf op diep niveau kunt helen. Dat alle antwoorden in jezelf zitten, dat diepe heling uit veel meer facetten bestaat dan puur de afwezigheid van ziekte.
Dat heling bestaat uit het volledig thuiskomen bij jezelf.
Mijn missie bestaat uit mijn kennis koppelen aan mijn ervaring en intuïtie, mensen weer verbinden met hun ware essentie, het hoofd weer verbinden met het hart.


Net toen de rups dacht dat haar leven over was, werd zij een vlinder

Back to top