Kinderen doen niet wat je zegt

Kinderen doen niet wat je zegt 843 1097 Eric Pranger

..Ze doen wat jij doet…❤

Iedere ouder wil absoluut het beste voor zijn of haar eigen kind. Maar hoe kunnen wij als ouder onze kinderen het beste gunnen terwijl wij als ouder vaak niet eens weten hoe we onszelf het beste kunnen geven? Zodra het minder goed gaat met één van onze kinderen dan zijn we snel geneigd om te kijken naar wat het kind moet veranderen in plaats van dat we onszelf als opvoeder aankijken. Kinderen zijn een zuivere graadmeter. Ze houden ons als ouder een spiegel voor en laten ons precies zien waar je staat en hoe het gaat met ons. Daarmee dagen zij ons uit om oude pijnen, patronen, angsten en overtuigingen los te laten en te gaan leven vanuit verbinding met je authentieke zelf. Ik weet nog zo goed dat onze dochter geboren werd. Ik kon als moeder lezen en schrijven met haar 1 jaar oudere broer, maar haar begreep ik heel vaak niet. Ik begreep soms niet waarom ze huilde, waarom ze boos of geïrriteerd werd. Er waren momenten dat ik er oprecht om moest huilen. Dat ik mezelf daardoor op die momenten geen goede moeder vond. Totdat ik ziek werd. Mijn ziekte dwong me om naar mezelf te luisteren. Ik moest mezelf en mijn lichaam leren kennen. Het meest mooie en liefdevolle maar tevens meest intense en confronterende proces. Ik mocht ontdekten hoe ver ik bij mezelf vandaan gegaan was door de jaren heen. Hoe ik vaak niet trouw was aan mezelf, niet luisterde naar mijn innerlijke stem uit angst of onzekerheid. Hoe ik angsten en overlevingsmechanismen uit de familielijn voortzette.Ik ging ermee aan de slag. Het was een bijzondere ervaring dat alles wat ik voor mezelf oploste tevens direct bij haar oploste. En hoe dichter ik tot mezelf kwam hoe dichter ik tot mijn dochter kwam. Hoe meer ik volledig mezelf durfde zijn liet zij zichzelf weer zien. Waar ik voluit ging leven koos zij voluit en vol zelfvertrouwen voor haar geluk. Wat zien we in het gedrag van ons kind wat we ook bij onszelf zien? Durf je op te komen voor jezelf? Kun je zelf voelen waar je grenzen liggen? Kun je nee zeggen als je een nee voelt? Kun je van jezelf houden of heb je steeds goedkeuring van anderen nodig? Ervaar je rust in je hoofd en in je lijf? Ben jij bang om anderen teleur te stellen zodra je voor jezelf kiest? Kun je afstand nemen van dingen en situaties die je niet gelukkig of zelfs ongelukkig maken? Kinderen doen niet wat jij zegt… Ze doen wat jij doet… Jij in je kracht… Je kind in z’n kracht ❤

Telefonisch contact

Eric Pranger 06-11647509

Sandra Pranger 06-31662770

Onze praktijk

Schepenenstraat 38

5502EJ Veldhoven

Social media

© 2019 Soulbridge . All Rights Reserved.
Corporate en web design with love by Design Bear

Back to top