Bewustzijn vs onderbewustzijn

Bewustzijn vs onderbewustzijn 629 438 Eric Pranger

Waarom wordt de één ziek en de ander niet? Waarom leeft de één zijn mooiste leven en voelt het leven voor een ander zwaar en moeizaam?Is ziekte iets wat ons zo maar overkomt of ligt er wellicht een diepere onbewuste oorzaak aan ten grondslag? Zou ziekte ervoor kunnen dienen dat we inzichten verkrijgen en daardoor groeien als mens? Steeds meer mensen zijn zich bewust van het verband tussen ziektes en lichamelijke aandoeningen en de onderliggende thema’s. Toch is er ook weerstand op dit gebied. Een veelgehoorde reactie is, dat het dan je eigen schuld is dat je ziek bent of lichamelijke klachten hebt? Nee, zeker niet! Oorzaak en gevolg is iets anders dan “eigen schuld”.

De rol van je onderbewuste.
In ons onderbewuste bevinden zich blokkades die ons zowel geestelijk als lichamelijk beïnvloeden. Een aantal van deze blokkades vormen de oorzaak van lichamelijke aandoeningen: variërend van plotselinge klachten in gewrichten en spieren tot chronische ziektes. Zoals het plotseling verschijnen van rugklachten een signaal kan zijn dat een bepaalde situatie de aandacht vraagt. Het onderzoeken van de dieper liggende oorzaken van lichamelijke klachten leidt tot innerlijke groei. Je verkrijgt inzicht in je eigen patronen en die van je familie. Door deze blokkades op te ruimen, bevrijd je je van oude ballast zoals onverwerkte emoties. En lost familiekarma op.

Het ontstaan van blokkades.
Wanneer je contact maakt met je onderbewuste, ontdek je dat zich daar meer bevindt dan je ooit had kunnen vermoeden. Wat vanzelfsprekend is, want het is je onderbewuste. We weten niet dat we hier geen weet van hebben. In ons onderbewuste hebben we onder andere ervaringen en emoties opgeslagen waar we ons in het verleden geen raad mee wisten. De basis hiervan is vaak al op jonge leeftijd of zelfs voor onze geboorte gelegd. We hebben hier geen bewuste herinneringen aan. Latere pijnlijke ervaringen worden hieraan “toegevoegd”. Zo creëren we onbewust blokkades. Ook nemen we thema’s mee uit vorige levens via onze (voor)ouders. Ook deze kunnen aan de basis liggen van blokkades.

Holistic Health Coaching geeft inzicht in je onderbewustzijn. Samen met jou maken we stap voor stap en systematisch zichtbaar wat er onder de oppervlakte speelt. Zodra dat zichtbaar wordt kunnen we samen met jou kijken wat de meest geschikte manier of methode is om de programmeringen definitief weg te halen. Holistic Health Coaching is geschikt wanneer je gezondheidsklachten ervaart, (chronisch) ziek bent, burn-out, inzicht wilt krijgen in jouw blokkades en/of trauma’s en deze op wil lossen, relatieproblemen, overgewicht, angsten, stress, onzekerheid, depressie, bewustwordingsprocessen.

Telefonisch contact

Eric Pranger 06-11647509

Sandra Pranger 06-31662770

Onze praktijk

Schepenenstraat 38

5502EJ Veldhoven

Social media

© 2019 Soulbridge . All Rights Reserved.
Corporate en web design with love by Design Bear

Back to top